MARIO TORRES MAS

Mario Torres Mas és compositor i director. Actualment és el Director Assistent de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, i de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València. A més, és el Director i fundador de l’Orquestra de les Saturnals. És Graduat en el Títol Superior de Música en l’especialitat de Composició, i actualment estudia el quart i últim curs del Grau de Direcció al Conservatori Superior de Música de València.

Naix a València al 1997, i inicia els seus estudis musicals a l’Agrupació Artístic Musical de Tavernes Blanques, on, a més de piano, estudia violí durant més de deu anys amb Mª Gumersinda Campos.

 

S’ha format en Direcció i Composició

al Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València, rebent classes de composició i orquestració d’Andrés Valero-Castells i de Marc García Vitoria. També ha rebut classes de música contemporània de la mà del compositor Voro García. En direcció, s’ha format en el camp de la direcció d’orquestra amb Ramón Ramírez i Juan Pablo Hellín, així com amb Nadia Stoyanova en l’especialitat de direcció coral. En el curs 2022-2023 ha desenvolupat les tasques de Director Musical Assistent al projecte operístic Cosí fan tutte de W. A. Mozart.

Ha ampliat la seua formació en el camp de la direcció d’orquestra amb els mestres Hilari García Gázquez i Carlos Garcés; a més, en el camp de la direcció coral ha participat en cursos de perfeccionament amb els compositors i directors de cors Rafael Sánchez Mombiedro i Josep Ramón Gil-Tàrrega.

Des del 2015 fins al 2021 ha sigut violí titular de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, participant en els festivals de Serenates, el Mozart Nacht Und Tag del Palau de les Arts, i les gires Sinergia en Saragossa, Ávila i Barcelona, baix les batutes d’Hilari García, Cristóbal Soler i Beatriz Fernández.

En 2021 funda, junt amb altres joves músics valencians, l’Orquestra de les Saturnals. Amb les Saturnals, ha desenvolupat un projecte de recuperació de patrimoni musical anomenat Música d’Entreguerres, reestrenant i reeditant obres de Manuel Palau i Luis Sánchez. Ha dirigit este projecte als cicles de Música en Construcció del Centre Cultural la Beneficència, i al Menut Palau del Palau de la Música.

 

Actualment, està desenvolupant amb les Saturnals un nou projecte interpretatiu a partir de la música del Grup dels Joves. Des del 2021, és el Director Assistent de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València amb la mestra Beatriz Fernández Aucejo i amb el mestre Hilari García Gázquez. A més, des del 2023, és el Director Assistent de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

Fora de l’àmbit artístic, ha estudiat tres anys de Matemàtiques i Ciències Exactes a la Universitat de València, i ha tingut una gran implicació en projectes de participació social, havent sigut Director de Creu Roja Joventut a l’Assemblea Local de Creu Roja de València des del 2016 fins al 2018.