ENTREGUERRES DIDÀCTIC és el projecte diàctic de les Saturnals dirigits a joves i adolescents, que pretén centrar l’atenció en aquelles músiques per a corda escrites durant la dècada dels anys 30. Les Saturnals hem recuperat de l’arxiu obres de Manuel Palau i Luis Sánchez Fernández, i junt amb Benjamin Britten, hem confeccionat un programa que serveix de testimoni d’aquelles músiques que van sonar entre les dos grans guerres del segle XX.

PER ALS MÉS JOVES

Amb una duració de 50 minuts, ENTREGUERRES DIDÀCTIC està dirigit a joves i adolescents de centres educatius, que a través de la música dels anys 30 poden conèixer de primera mà tots els components de la música clàssica. El projecte presenta un concert dirigit per una narradora que explica les obres, les contextualitza en un llenguatge proper, i interactua amb el públic jove per tal de fer-lo partícip del projecte.

El projecte ENTREGUERRES DIDÀCTIC es va estrenar a l’Almodí el 8 de febrer de 2023, dins del cicle Menut Palau del Palau de la Música de València, davant de joves i adolescents de diferents centres educatius de la ciutat de València. Amb la narració de Paula Martínez i la direcció de Mario Torres Mas, les Saturnals oferixen als adolescents l’oportunitat de descobrir la música per a orquestra de corda d’una manera propera i didàctica.

Luis Sánchez Fernández

La interacció amb el públic jove és fonamental per a implicar-los en allò que està passant sobre l’escenari. A través de preguntes sobre els seus interessos musicals i artístics, i plantejant situacions diverses, els i les joves assistents aprenen a comprendre el context en el que s’escriu la música que escolten.